• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18
Egy nagy lakásból két kisebb lakás kialakítása

Egy nagy lakásból két kisebb lakás kialakítása, kivitelezéssel - 2016

Budapest központi részén található ez az 5. emeleti lakás, melynek a modernizálására kértek fel, a jobb kihasználhatóságot szem előtt tartva. A lakás alapterület tekintve 113m2, a zeg-zúgos elrendezése miatt azonban ezek a terek nem voltak praktikusan kihasználhatóak. 

Fénykép Fénykép
3D látványterv 3D látványterv

Ezért merült fel a gondolat, hogy a helyiségeket kicsit átszervezve, a lakást ketté választva kialakítsunk egy kisebb minimál stílusú lakrészt és a fennmaradó nagyobb részre pedig egy elegánsabb, galmour stílusú, külön funkciókkal ellátott otthon kerüljön.

Szerencsére a lakásban két fürdőszoba és egy külön WC is volt -eredetileg is két lakásként szerepeltek-, így nem volt gond a vízelvezetéseket megoldani, mivel a strangok a szükséges helyeken voltak. A terek átszervezésén túl természetesen sor került a nyílászárók és a gépészet cseréjére is.

A kisebb minimál stílusú lakásban föld színeket alkalmaztam, díszítő elemként 3D-s falpanel került fel a falakra és Khroma Man tapétával díszítettük. Kialakításra került egy teakonyha kis előszoba résszel, valamint modernizáltuk a fürdőszobát.

Kis lakás konyha

Kis lakás fürdő

Kis lakás nappali

A nagyobb lakásban az elegáns glamour stílusra utaló elemeket használtam. Fényes felületek, tükrök, arany, bordó és fehér színek dominálnak a lakásban. Ebben a lakásban egy kisebb család számára alakítottam ki az élettereket. A reggeliző pulttal ellátott konyha alkalmas komolyabb főzésekre is. A régi gardrób szobából pedig egy modern étkezőrészt alakítottunk ki. Külön WC és fürdőszoba szolgálja a család kényelmét. A szobákból az egyik szoba betölti a nappali szerepét is, de a kihúzható kanapé 2 személynek biztosít kényelmes éjszakai pihenést itt. A másik szoba pedig a klasszikus hálószoba szerepét tölti be gardrób funkcióval párosítva.

A design kialakításához a Wallquest tapétái közül az Etten Century sorozatra esett a választás valamint a Héra metál arany színű festékeire. Különleges íves álmennyezetek kerültek a szobákba, melyek a design elemen kívül biztosítják a modern LED világítást is a helyiségekben.

Nagy lakás bejárat és étkező

Nagy lakás hálószoba

Nagy lakás nappali

Nagy lakás konyha


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.