• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18

Textilek szerepe és felhasználása a lakberendezésben

A textilek szerepe és felhasználási köre széles körű a lakberendezésben. Használhatjuk őket dekor függönyként, sál függönyként, drapériaként, sötétítő függönyként, bútorszövetként, ágytakarónak, terítőnek, szőnyegként vagy díszpárnaként. 

A lakástextilek otthonunkat vagy a közösségi helyeket (pl: étterem, iroda, ügyfélvárók stb.) meleggé, barátságossá, hangulatossá varázsolják. Nagyon fontos megtervezni a szín és mintavilágot és a redőzést, amely ha megfelelő harmóniát és nyugalmat áraszt akkor egységbe foglalja az enteriőrt.

A textileknek az atmoszféra teremtő hatáson kívül komoly funkcionális szerepük is van. Ilyenek a térelválasztás, hőszigetelés, fényelzárás, stb.

Anyagukat tekintve rendkívül sokféle közül választhatunk aszerint, hogy milyen funkciót kell hogy betöltsenek. A nehéz bútorszövettől egészen a vékony, kizárólag dekorációs célokra alkalmas szövetig és a csipkéig.

A leggyakrabban használt lakástextil a függöny. A függönyöknél fontos a szép esés, a szín, és a tetszetős mintázat. Kezelés szempontjából pedig a könnyű moshatóság, rövid száradási idő és a színtartósság.

A vezető lakástextilt tervező és gyártó cég a Camengo és Kobe egész textil családokat hoznak létre, amelyek a függönytől a bútorszövetig tartalmaznak mindenféle lakástextilt egyazon minta és színvilágból. Egyéb vezető gyártók pl. Casamance és Harlequin cégek a textil családok mellett, azok szín és mintavilágát tovább örökítő tapéta családokat is forgalmaznak.

 


Jogi nyilatkozatok

Vónya Tímea

Mesterdiplomás Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja

Elérhetőségek

© 2024 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.