• +36302689898
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H-P: 9-18

Híres designerek, építészek, belsőépítészek

George Nelson 1908-ban született  Hartford Connecticut -ban, az egyik szülő atyja az amerikai modernizmusnak. 

Építész, belsőépítész és designer. A Herman Miller bútorgyártó cég design igazgatója volt, de emellett megalapította a saját design stúdióját a George Nelson Associates Inc.-t, melynek égisze alatt a 20. század sok ismert bútort tervezett. Közel 300 féle órát tervezett a Herman Miller cég részére, nevéhez fűződik a Sling sofa, a Bubble lámpa család és sok napjainkban is jól használható és ismert berendezési tárgy.

George Nelson

"Jónak azt a designt nevezzük, amely eléri az integritás - vagyis az egység és a teljesség - magas fokát, és harmónikus a viszonya környezetével." - George Nelson

Karim Rashid tevékenysége az ipari formatervezéstől a divatig, művészettől az építészetig mindenre kiterjed. Mostanáig legalább 3000 tárgyat tervezett ami eljutott a gyártásig. Munkái világszerte 14 múzemban állandó gyüjteményként megtalálhatóak, mint pl. MOMA vagy SFMOMA. 10 évig volt az Ipari formatervezés docense és most is gyakori vendégelőadója egyetemeknek és konferenciáknak. Tiszteletbeli dokturátusi rangot kapott az Ontárioi Művészeti Egyetemtől 2006-ban.

Karim Rashid

"A design az élet teljességének megtapasztalása." - Karim Rashid

Philippe Stark napjaink egyik legnagyobb hatású tervezője, a design egyik királya - így is nevezik Őt! Mindig felismeri, hogy mit tart a nagyközönség izgalmasnak és újnak, alkotásai révén a design teret hódít és bekerül a köztudatba az 1980-as, 1990-es és 2000-es évek termékeivel kapcsolatban. Elegáns organikus stílusa csupán részben köthető a posztmodernhez. Tervei játékosak és humorosak, asztallábai időnként állati mancsra emlékeztetnek. Műveibe hatásosan építi a popkultúra elemeit, és szívesen vesz kölcsön múltbéli motívumokat, amilyenek a hullámvonalak vagy a szecessziós kacskaringók. Ennek egyik példája a Louis Ghost (Lajos szelleme) szék, amely áttetsző vagy színezett polikarbonátból készül, rokokó stílusjegyeket hordozva. Belsőépítészeti munkái között híres szállodák találhatók, de az Ő nevéhez fűződik például Mitterand elnök felkérésére az Élysée- palotában lévő magánlakosztály megtervezése, mely az első jelentős munkái között volt 1982-ben és az igazi hírnevet ez hozta meg számára. Ma olyan nagy cégek tudhatják a neves tervezői között, mint a Kartel, Duravit, Dedon, Vitra - csak hogy néhányat említsek.

Philippe Stark
"A legjobbat adni, minél több embernek" - Philippe Stark

Zaha Hadid iraki születésű, Angliában élő építész, korunk egyik legismertebb építész alkotója. Nőként elsőnek kapta meg a brit királyi építész akadémia (Royal Institute of British Architects) Stirling díját a római MAXXI (National Museum of the XXI Century Arts) múzeum terveiért. Zaha Hadid épületei provokatívak, elegánsak és anyaghasználatában szűkszavúak. Organikus formái az ember felfedezési vágyát elégítik ki, váratlan fordulatokkal és folyosókkal, fluid építészeti bravúrokat felsorakoztató terek láncával. Nemcsak az építészet, hanem az alkotás önmagában is foglalkoztatja: ha kell fest, szobrászkodik, tárgyakat tervez, sőt még a Pet Shop Boys-turné díszlettervezésétől sem ódzkodott. Az általa alkotott csap, cipő, autó vagy konyhai edény is elég formabontónak tűnik első látásra, ez azonban tőle már nem meglepő.

Zaha Hadid

Zaha Hadid


Vónya Tímea

Lakberendező, Interior Stylist
Attraktív Design Studio alapítója
Lakberendezők Országos Szövetségének tagja
© 2021 Attraktiv Design Studio Bt. Minden jog fenntartva.