Öreg családi ház átlalakítása Balassagyarmaton - 2015

Több éve eladhatatlanul álló öreg családi ház áttervezésére kértek fel. Ügyfelem abban bízott, hogy a ház átépítésével, modernizálásával jobban eladhatóvá válik vagy esetleg a családjuk számára is jobban használható lesz. 

Elsősorban a földszinten elhelyezkedő terek átalakítására koncentráltunk, mivel az emeleten csak a hálószobák helyezkedtek el.

A földszinten a tereket jobban egybe nyitottam, nagy új modern nyíllászárók kerültek betervezésre, hogy világosabb helyiségeket kapjunk. A berendezést illetően a Skandináv stílus irányába mozdultam el. A színvilág tekintetében a minimál stílusban használt, feketét, fehéret,bézst alkalmaztam és néhány tárgyon megjelenítve a piros színt.

A fürdőszoba előtti teret egy mini fitnesznek alakítottam ki egy infraszauna és kondigép elhelyezésével. Innen és a konyhából nyíló nagy teraszajtókon át lehet kimenni az újonan kialakítandó hatalmas teraszra. Ez eddig nem tartozott a házhoz, viszont a nagy kert ezt lehetővé teszi. A terasz lehetőséget ad grillezésre, napozásra, étkezések lebonyolítására is, nyár esti kiülős beszélgetésekre.

A modern stílusú fürdőben padlóösszefolyós zuhanyzó került kialakításra és egy pulta ültetett mosdó, mely alatt fiókos megoldással tárolható a szennyes és takarító szerek. A pult alatt a mosógép is elfért. A fürdő másik részén elszeparálva található a WC.

A nagy nappali és az étkező tér szinte egybe ér így, akár nagyobb társaság fogadása is lehetséges. A konyha kicsit ugyan kisebb lett mint az eredetileg volt, de a modern konyhaszekrénybe a kisebb helyen is beépítésre tudott kerülni az összes konyhagép és mindennek lett helye.

A konyha másik falán egy kétszemélyes reggeliző pult került kialakításra ahonnan a nagy terasz ajtón keresztül tökéletes kilátás nyílik a kertre és az új terszra.

A modern lakberendezési stílusban átalakított családi ház látványtervei:

 

Portfolio

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja