Családi ház átalakítása Glamour stílusban - 2015

Diósd szívében lévő új építésű családi ház belső dizánjának a kialakítására kértek fel.

A ház eredetileg egyszerű letisztult formavilágú stílusban épült pár éve, a Bauhouse korszakát idézve.

Komoly kihívást jelentet így megtalálni azt a finom átmenetet, amivel a Glamour lakberendezési stílus csillogó pompáját tükröző enteriőrt ki tudtam alakítani.

Finom színekkel, lágy anyagokkal és visszafogott anyaghasználattal igyekeztem elérni azt a hatást, melyet szerettünk volna látni. A falakra Harlequin tapétái közül a finom gyöngyöket rejtő Coral család egyik bézses, óarany színű tapétaja került. Az elegancia erősítésére metszett tükrös felületek és vékony króm csikok kerültek a falakra. A tér harmónizálásának érdekében a konyha egyik falszakasza elbontásra került, így egy teljesen egybenyílló tér állt rendelkezésre, melyet a kandalló és a mellé épített gipszkarton fülkerendszer jelzésértékűen mégis elválaszt.

Az eleganciát és kényelmet a bútorok tekintetéban Wenga bútorai fogják biztosítani az ottlakók számára. A világítást elegánsan körbefutó álmennyezet és kerek kristály csillárok biztosítják majd.

A ház külön részében helyezkedik el a 16 éves tinédzser fiú szobája, melyet modern stílusban, de mégis elegánsan kértek kialakítani. Ifjú megbízóm kedvenc színei a piros, szürke, bézs és a fehér. A szoba méretei kínálták a lehetőséget egy modern galéria kialakítására és így a térben elfért a tanuló, leülős rész is a baráti beszélgetésekhez, a galérián pedig az intim szféra kialakítására lett lehetőség.

Díszítésként 3D-s falpanel került itt a falakra és a Kare design modern bútorai kaptak helyet a galéria alatti részen.

A családi ház eredeti állapotának képei:

Az elkészült tervek:

Portfolio

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja