Design tapéták a modern lakberendezésben

Az első tapétákat a reneszánsz kor embere kezdte használni a velencei és firenzei villák falainak burkolásához. Azelőtt a falakat nagy méretű szőnyegekkel díszítették, majd később dombornyomott, festett bőrtapéták vagy különféle szövetekből -mint a bársony, brokát és damaszt- készült tapétákkal borították be.

A legelső papír alapú tapéta a XVI. században jelent meg. Ma már a tapéta készítéséhez felhasznált anyagok sora az egzotikusnak számító, régi időkre emlékeztető selyemtől, vászontól, a modern kort hirdető növényi alapanyagoktól egészen a tartós, hőkezelt PVC-ig terjedhet.

A legkedveltebb tapéta típus a vlies-tapéta, amely speciális, növényi rost alapú, környezetbarát textiltapéta, mely ragasztásos technikával átitatódási idő nélkül felragasztható, így a vele való munka nagyon egyszerű. Kiváló alaktartó tulajdonságú, mosható, rendkívül strapabíró és kopásálló tapéta. Rugalmas, erős anyag, ezért kisebb mozgások hatására nem reped el. Eltávolítása rendkívül könnyű, szárazon lehúzható a falról.

A design tapéták a dombornyomású csíkokból, barokk mintákból vagy absztrakt formákból álló mintázat. A design a fekete és a fehér valamint a matt velúr és a fényes felületek kontrasztján alapul. 

Különleges és exkluzív tapétákat találhatunk híres tervezők által megálmodva, az ARTE, Casamance, Khroma cégek kínálatában.

Az oldalon látható termékekkel kapcsolatban további információkért vagy árajánlatért kérjük lépjen velünk kapcsolatba email-en vagy telefonon a +3630/268-9898-as telefonszámon.

Tapéta ötletek az ARTE design tapéta kollekciójából:

Különleges tapéták a Khroma kínálatából:

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja