H.O.M.E. Design kiállítás Milánó - 2013

A lakberendezési design világát főként a minden évben Milánóban megrendezésre kerülő H.O.M.E. Design kiállítás határozza meg. 

Itt kerülnek bemutatásra a legújabb trendek, a világhírű tervezők itt mutatják be legújabb, modern bútoraikat. Lenyűgöző a kínálat és a látvány egyaránt. A rangos kiállítói listából csak néhányat említünk meg - a teljesség igénye nélkül.

A Giorgetti a nemes fa rafinált megmunkálásával már korábban is bútortörténelmet írt, de most bemutatta a nyeregbőr, az aranyozott kristályüveg és a textilhuzatok művészi felhasználását.

A Moroso tervezői megmutatták a kárpitozott bútorok új világát, kívül kemény fotelek, belül puha anyagokkal kárpitozva és a bőrrel bevont állatfigurás ülőkéket.

A németországi Brühl idei meglepetése egy óriási, puha szív alakú kombinálható bútor volt.

A Lema új elegáns asztalokkal jelentkezett, melyek a variálhatóságuknál fogva rendkívül praktikus bútorok.

A nemzetközi kiállítói palettán megtalálhattuk az idén először a Coalesse-t Kaliforniából, mely otthoni rejtett irodájával kápráztatta el a látogatókat.

Design kerti bútorokkal is elkápráztattak a résztvevők, a Driade különleges bútorai, lampionra emlékeztető foteljei és a Gloster laminált teakfa lapokból készült kerti ülőbútorai nekem is nagyon tetszenek!

A Baxter forradalmasította a bőrbútorokat, a szitanyomásnak köszönhetően a bőr textilszerű nyomatokat kapott (Stromboli puff).

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja