Inspirációk

Lakberendezési stílusok

A napjainkban elterjedt lakberendezési stílusok bemutatása.

Art Deco lakberendezési stílus

Alapvetően az egyenes, leegyszerűsített vonalak, drága anyagok, élénk színek és geometriai tervezés (négyzetek, csíkok, absztrak minták) jellemzőek az Art Deco lakberendezési stílusra. 

Contemporary lakberendezési stílus

Magyar nyelvben nem igazán találunk megfelelő fordítást hozzá. Talán leginkább az elegáns kortárs szavak jelemzik a legjobban. 

Glamour lakberendezési stílus

Az angol glamour szó jelentése "ragyogás" vagy "káprázat". Ez a stílus egy fajta nagyvonalúságot tükröz, szereti a finom anyagokat, a finoman kidolgozott látványos kiegészítőket, a fényt, a sokszínűséget.

Loft lakberendezési stílus

A loft, mint stílustrend az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy iparvárosokban nagy számban zártak be gyárakat. Sok országban találkozhatunk lakássá átalakított szélmalommal, nyomdával, magtárral, iskolával, istállóval, vagy lakássá alakított középkori templommal. 

Modern lakberendezési stílus

A modern stílus nagyon hasonlít a minimál stílushoz, viszont sokkal többet enged meg a színhasználatban, több díszítést alkalmaz és nagyobb körű anyaghasználatot tesz lehetővé, ettől barátságosabb és otthonosabb hangulatot áraszt. Manapság ez az egyik legkedveltebb stílus.

Minimál lakberendezési stílus

A minimál stílusban a bútorok egyszerűek, letisztult formavilágúak, minden díszítéstől, hivalkodástól mentesek, de mégis elegánsak. Anyagok tekintetében minőségi, igényes kárpitokat, kiegészítőket használ. A textilek általában minta nélküliek. 

Mediterrán lakberendezési stílus

A Földközi tenger országai sokfélék, különböző szín, forma és motívum világgal. Ezért a mediterrán stílus is vidékenként más jellegzetességekkel rendelkezik, így megkülönböztetünk Görög, provance-i,Toszkán és Spanyol mediterrán területeket.

Skandináv lakberendezési stílus

Sok-sok fehér felület, természetes fénnyel ellátott lakóterek, melyek a nagy ablakokon áradnak be, egyszerű letisztult vonalvezetésű bútorok, természetes anyagok és színek, természetből vett motívumok, geometriai formák jellemzik ezt a stílust.

Nézze meg korábbi lakberendező munkáimat, és hívjon otthona, irodája, szállodája, étterme vagy bármilyen jellegű ingatlana átalakításával, felújításával kapcsolatban a +3630/268-9898-as telefonszámon vagy írjon email-t a kapcsolati űrlapon keresztül.

Vónya Tímea
Lakberendező, Interior Stylist
Lakberendezők Országos Szövetsége tagja